Vår Konst i Skönsberg 2006, och "Det finns inga konstnärer i Sundsvall"

News
Paintings
Sculptures
Alchemy
About
Contact
Search
Nytt
Målningar
Skulpturer
Magnum Opus
Om
Kontakta
Sök

Main page
List of all posts
2006-03-18
Vår Konst i Skönsberg 2006

Så var det åter dags att bege sig till Skönsberg för Konstens Dag, eller som det numera kallas; Vår Konst. Yrkesverksamma konstnärer och amatörer bosatta i nejden visar upp företrädesvis måleri i Skönsbergs Folkets Hus. Visst, kvalitén är varierande - men - varför överhuvudtaget bry sig om det i detta sammanhanget?

Apropå kvalitetskontrollanter: Alldeles innan jag drog iväg till tillställningen idag fick jag ett mail från Dag Ståhle, som p.g.a. denna debattartikel blev uppringd av en upprörd konstinköpare på Landstinget (ej att förväxla med Landstingets Konstförening - de är schyssta), Kicki H någonting, omnämnd i Ståhles debattartikel.
Kicki H ska ha framfört en hel del (för att komma från det hållet, d.v.s von oben; typiska) dumheter, förutom att Ståhle fick intrycket av att hon försökte skrämma och sätta honom på plats ska hon även ha yttrat "...att det inte finns några konstnärer i Sundsvall..." och vidare att "...det måste vara fel på (dessa icke-existerande) konstnärerna...".
Hoho! Hör ni också ljudet från öppnandet av ytterligare en burk Whoop-ass?

Ett tillägg, missa inte Håkan Lundbergs inlägg i ST i den pågående konstdebatten.

Vår Konst i Skönsberg 2006
Vår Konst i Skönsberg: Två, ja vad kallas de där som egentligen inte finns? Just, konstnärer i Sundsvall; Lena Backman och Gucko.

Åter till Skönsberg. Arrangemanget växer, jag har aldrig sett så många besökare tidigare år, och hör och häpna; flera konstnärer fick faktiskt sälja en och annan tavla (en av dem skyndade genast iväg och tankade bilen, medan möjligheten fanns).

Jag misstänker att det faktum att vi levt om såpass mycket i media på sistone är huvudorsaken till detta nyväckta intresse.

Lär av det ni osynliga barn, som tror att det är någon slags dygd att bara hålla klaffen när folk kliver omkring på er.

  • Ingen kommer åt er om ni säger som det är.
  • Om de kommer åt er så är det inte hela världen.
  • Visar ni att ni finns så börjar ni så sakteliga ta form, börjar existera.
  • För mycket gnäll? Nej du, rövsparkande mot en korrumperad självutnämnd smakpolis/kulturelit skulle jag då inte klassificera som gnäll. Motsatsen skulle jag dock benämna slavmentalitet, eller att vara bekväm. Det är bara att välja.

Vår Konst i Skönsberg 2006
Vår Konst i Skönsberg: M i förgrunden, George Bush Jr till vänster.



Your Name / Ditt Namn:
Your E-mail:
Your Site:
Your comment / Kommentar:

( characters remaining)

Note: Only name and comment are obligatory fields. Your E-mail will be invisible to spambots and links posted get the nofollow attribute, which make search engines ignore them.
Thus no use spamming see.

OBS: Endast namn and kommentar är obligatoriska uppgifter. Din e-mail syns inte för spammare och länkar som postas ignoreras av sökmotorerna.

Posted by: Christian Beijer 2006-03-29

Hej! Vill bara delge några mail som jag skickat till Lisa W Karlsson och Kiki Hammarström. Ni kommer naturligtvis bli deltagande i svaren :) Kan bli en kul såpa, om de nu törs svara förstås. Till Lisa W; Hej Är det sant som det påstås, att det var du som stoppade mig som projektledare för Kubaljobbet, för att sedan stoppa det i egen ficka? Ljusjobbet hade naturligtvis inte passerat mitt nålsöga, då det inte uppfyller sitt löfte. Och till en sådan kostnad........ Anser även du, såsom Kiki, att det inte finns några konstnärer i Sundsvall? Anser även du, såsom Barbro, att min konst inte passar, men Manga går bra? Hur länge tror du att du och ditt "konstnärs" kompisgäng ska klara biffen? Christian Beijer (yrkesverksam konstnär. Klarar mig utan bidrag)

 

Posted by: Christian Beijer 2006-03-29

Till Kicki H: Hej. Jag heter Christian Beijer och är yrkesverksam konstnär från Sundsvall sedan många år. Indikationer säger att jag är en av de konstnärer som säljer mest i hela Sverige. Nu har jag hört att du säger att det inte finns några som helst konstnärer i Sundsvall. Förklara dig. C

 

Posted by: Christian 2006-03-30

Svar från Kiki; Snälla Christian, förvirringen verkar total även hos dig, vilket jag beklagar. Har just kommit tillbaka från 2 dagars möte utanför länet, har haft besök hela förmiddagen och skulle gå på lunch nu, men du kräver ett svar. Här kommer det: mail 1: Jag känner väl till dig, har t o m bjudit in dig till deltagande i utställning, både under min ideella tid i Härnösands konstförening och under designutställningen på Midlanda, men det verkar du inte ha koll på. Utöver dig finns det många duktiga konstnärer i Sundsvall, som jag har bra kontakter med, som det görs inköp av ( bl a Krom gruppen, som fått stöd till utställnfrakt mm, inte många andra som fått) och som har fått uppdrag till utsmyckning av landstingets lokaler, vilket är det jag jobbar med, bland många andra saker. mail 2: Jag har ansvar för utstmyckning av landstingets lokaler och har alltså inget med Kubal att göra. Hälsningar Kiki

 

Posted by: Christian 2006-03-30

re:re; Förvirring?? Nej du, så lätt går det inte. Jag är till naturen så att jag reagerar direkt, och till skillnad från andra så frågar jag vad saker handlar om, utan knussel, istället för att snacka bakom ryggen på folk. Get used to it. Ledsen men vad menar du för inbjudan? Och Midlanda, det var ju Design det, eller hur? Jag är bara så pissless på all taskig behandling, har knipit käft länge, då jag alltid klarar mig själv, men nu känns det som saker har gått för långt och ngn tryckte på min knapp, och, ta-da! här är jag. Här uppe körs det konstant med Jante, och att sko sig själv. Det räcker nu tycker jag. Får jag be om lite action. Om man kan ska man stötta, inte störta. Hjälpa, inte stjälpa. mvh Christian

 

Posted by: dag ståhle 2006-07-05

Hej MM ..., jag håller på att bygga om min site. Jag vill ju stoppa in Eran projket site men jag kommer ju faan inte ihåg www adressen/portalen/domänen ..., jag har ju som Du vet namnafasi det är inte roligt alls . . . Fick för mig att det var konsensus men det funkade ju inte men nått sånnt var det va . . . Vänl: Artistic collegue Dag Ståhle

 

Posted by: Emma 2007-05-13

Hej, jag heter Emma och går nu sista året på estetiska programmet bild och form på västermalm i Sundsvall. Vi 3:or ska ha en utställning onsdag den 23e Maj i våran ateljé på västermalms skola. Dom som är intresserade får gärna komma och kika. Adressen är Universitetsallén 17, 852 34 Sundsvall. Utställningen öppnar kring lunchtid och är öppet till 20.00.

 

Posted by: Issa Issa 2010-12-09

Hej!
Vi har en ny design emballage för konst..

MVH
IS

 




Art blog: Senare skriverier.
Next - Nästa:
"The Orange Man - Apelsinmannen"
   
Contact
Up