A Slight Media Stir - Folkstorm

News
Paintings
Sculptures
Alchemy
About
Contact
Search
Nytt
Målningar
Skulpturer
Magnum Opus
Om
Kontakta
Sök

Main page
List of all posts
2008-07-09

A few of my sculptures which are currently exhibited have caused some media stir. ...Well, that pretty much sums this up so far.


Kolla även in vännen och kollegan Vännströms bloggande om detta.

Länkar till tidningsartiklar, TV- och radioprogram:

Notiser förekom även i DN, Aftonbladet m.fl.

Jag väcktes av telefonen och den gick varm till lunchtid, orsaken var STs tidningsartikel ovanför (Fan, hur ska jag någonsin lyckas orsaka en dylik tidningsrubrik igen?), en artikel som gick ut via TT med följden att Expressen, SVTs Mittnytt, Dagbladet, Radio Västernorrland m.fl. tog upp tråden.

Upprinnelsen till uppståndelsen var att konstnären Lisa Blåhammar efter lite funderande inte stod ut moraliskt med att visa sina tavlor på samma utställning där jag hade ställt mina skulpturer, så hon tog helt sonika hem sina grejer och vi andra konstnärer tänkte väl mest att det var hennes förlust. Dagen därpå åkte ytterligare en rödtextad varningskylt upp, som lök på laxen till min som redan satt på dörren; en kort förklaring av ett par skulpturer för att förbereda besökarna att det bortom denna dörr handlar om att avläsa scener (och att småbarn och andra som saknar erfarenhet nog till att klara detta inte har något att hämta) för att få någon behållning av verken. Vi tror att det var någon besökare som reagerade på den nya varningsskylten och tipsade ST.

Jag tog inte med de allra värsta skulpturerna jag hade tillgängliga till utställningen av hänsyn till miljön på Norra Berget, Kuken ska ha sitt och Dödad av strålpistol är de värsta verken ni finner på den utställningen. Inga porrzombier eller kukféer alltså.

Detta handlar inte om uppmärksamhet - jag ställer ut för att bli rik - pumpa in mer stålar i mitt konstnärsskap för att göra ännu glassigare grejer; det enda som egentligen betyder något - vore jag redan rik kanske jag inte skulle visa upp grejerna annat än för vänkretsen. Jag gör dessa skulpturer för att illustrera mina åsikter, och för att det roar mig - andra hänsyn finns inte med i kalkylen. Jag skrattar ofta högt för mig själv när jag konstruerar dem. Haha! Här får du en käftsmäll till, Världen! Ofta föreställer de kulturella och mediala fenomen vi tar för givna, men som här uppvisas i all sin grundläggande nakenhet. Actionhjältens stora vapen demaskeras som den erigerade fallos det egentligen är, och filmskaparens försök att i beslöjade termer erotisera våld skjuts i sank med ett skratt.

Share on Facebook  Instagram    Add to Reddit Your Name / Ditt Namn:
Your E-mail:
Your Site:
Your comment / Kommentar:

( characters remaining)

Note: Only name and comment are obligatory fields. Your E-mail will be invisible to spambots and links posted get the nofollow attribute, which make search engines ignore them.
Thus no use spamming see.

OBS: Endast namn and kommentar är obligatoriska uppgifter. Din e-mail syns inte för spammare och länkar som postas ignoreras av sökmotorerna.

Posted by: Peter 2008-07-10

Hahaha.. jag såg inslaget på Mittnytt igår. Men nöjdast är nog ST som fick sätta århundradets rubrik, :)

 

Posted by: 85 2008-07-11

Man tycker sig ana en potentiellt outnyttjad marknad för vapenställ av mufftyp i latex, permanentsmorda med vapenfett och med polerande pälskrage i själva öppningen.

 

Posted by: Bengt&Hilde Alexandersson 2008-07-20

Ironisk och kul debatt!!! Och dubbelmoralisk!!! Dagens barn undras just hur många MORD och hur mycket våld och döda kroppar de hinner se i tidningar, tv, tvspel, dataspel per dag????? Detta med "kukmonstret" är ju enbart spacat och siencefiction förstår ju alla även ett litet barn såna monster EJ finns!!!???? Vi har ju hela 6 barn i åldrarna 4-15år ingen av dom reagerade negativt på skulpturen snarare de tyckte den var häftig!!! Men det klart för religiösa Fisförnäma kan ju en varningsskylt vara på sin plats kan ju chockera då man ej förväntats sig se kukmonster i ett gammalt kulturhus....Intressant å dubbelmoralsisk debatt kul följa dess utveckling . Kul det finns civil olydnad ännu dvs människor som vågar avvika från det steriotypiska "Svensson" livet där man ska blunda och vara tyst. Ljus&Värme:Beppe&Hilde och barnhögen som vågar se både det ena å det andra men ta bort KRIG och våld från tv TACK! Blir man sparkad i huvudet GÅR någonting SÖNDER i verkligheten bättre betona lyfta fram

 
Art blog: Senare skriverier.
Next - Nästa:
"Dragon Statue of the Year 2008 - Årets drakstaty 2008 "
   
Contact
Up