No Big Deal - Ingen big deal

News
Paintings
Sculptures
Alchemy
About
Contact
Search
Nytt
Mĺlningar
Skulpturer
Magnum Opus
Om
Kontakta
Sök

Main page
List of all posts
2008-08-21

The picture above is from a blog post I made in late September last year, the one below is from McDonalds latest Swedish commercial Ingen big deal. I wonder if those behind the video are the same dudes who also did this thing. What's the next pick you think? Rodent fishing?

Whatever, it's ingen ("no") big deal.

Den övre bilden är från ett blogginlägg jag postade den 29 september i fjol, den undre är från McDonalds senaste reklamfilm Ingen big deal. Undrar om de som ligger bakom filmen är samma snubbar som gjorde den här grejen också. Vad tror ni plockas härnäst? Sorkfiske?

Whatever, det är ingen big deal.

Share on Facebook  Instagram    Add to Reddit Your Name / Ditt Namn:
Your E-mail:
Your Site:
Your comment / Kommentar:

( characters remaining)

Note: Only name and comment are obligatory fields. Your E-mail will be invisible to spambots and links posted get the nofollow attribute, which make search engines ignore them.
Thus no use spamming see.

OBS: Endast namn and kommentar är obligatoriska uppgifter. Din e-mail syns inte för spammare och länkar som postas ignoreras av sökmotorerna.

Posted by: Peter 2008-08-24

Självklar ripoff, varför skulle de annars sätta penseln i ANDRA foten? (vanligt beteende vid kopiering, att spegelvända)

 

Posted by: Matti 2008-09-30

Det ser ju förstås ut som en stöld när det presenteras så där, men det är nog ingen ny idé direkt att måla med fötterna. Vill minnas att det finns en film från 80-talet med Daniel Day-Lewis som heter just MY LEFT FOOT. Den handlar om en handikappad man som bl.a. målar med fötterna.

 

Posted by: Max Magnus 2008-09-30

Hej Matti, och välkommen till världen. Nej, fotmålande är inget nytt. Det finns till och med organisationer för mun- och fotmålande konstnärer: http://www.munochfotkonst.se/ . Likheten i fallet ovan är upplägget och kompositionen på själva fotot. F.ö. målar jag heller inte med fötterna, jag bara apar mig på bilden ovan.

 

Posted by: Matti 2008-10-04

Även i den värld jag kommer från förekommer idéstöld, men det är väldigt svårt att bevisa, och ofta rör det sig faktiskt om tillfälligheter. Har du aldrig varit med om att upptäcka att bilder du skapat faktiskt har likheter med bilder som du aldrig hade sett tidigare, bilder som kanske redan existerat i femtio år eller mer? Sånt händer också, och hur förklarar man det?

Jag försöker inte försvara skrupelfria plagiatörer på reklambyråer (att de finns vet jag), men det är faktiskt möjligt att komma fram till samma idé på en mängd olika sätt. En färdig idé brukar ofta vara ett resultat av en rad olika slumpartade tankeprocesser varav alla inte ens är medvetna. Just i det här fallet kanske någon av filmmakarna hade sett (exempelvis) My left foot nyligen? Det är ju förstås inte omöjligt att de surfade in på din sajt för att tanka inspiration (det finns en viss likhet mellan bilderna, det medger jag), men är du verkligen säker på att det i My left foot (eller någon annan film) _inte_ förekommer en scen som mer eller mindre påminner om scenen i reklamfilmen?

Min poäng är egentligen bara att det aldrig är solklart hur det verkligen förhåller sig, hur solklart det än kan te sig ...

 

Posted by: anette 2009-04-03

I made a song for my husband and my wedingday for about ears ago, (2002) My song is named NO Big DeAL!
(stim)?
ANETTE

 
Art blog: Senare skriverier.
Next - Nästa:
"Yours if You Want To - Ditt om du vill ha "
   
Contact
Up