Jury Selection - Juryurval

News
Paintings
Sculptures
Alchemy
About
Contact
Search
Nytt
Målningar
Skulpturer
Magnum Opus
Om
Kontakta
Sök

Main page
List of all posts
2009-12-22
Refused
Women on Line
Women on Line

I submitted the two works above to the Y-salong 2010, a juried biennial exhibition for artists in some way connected to northern Sweden. My selection was calculated, a bit like a test, and of course it fell out just the way I anticipated: The sculpture was accepted but the painting was refused. The sculpture isn't bad, but the painting outshines it totally, the painting is also even more on line with the exhibit's theme resonance - and that's why the painting was refused.

The message is clear, whatever this jury is consciously aware of it or not: "You can be with us a tad if you lower yourself some, if you stay away from being dashing."
I seriously consider to refuse participating in this exhibition. What do you think is the right thing to do?

This is yet another indication that I'm required to in some way lobotomize myself in order to gain acceptance as an artist from the Swedish cultural nobility, and that's no option, even if many artists do make that choice in one way or another. Sooner or later I'm out of here, preferable sooner, and now I finally happen to be on the verge of getting my boots lose from this swamp; I've sold my car, the loans are paid and not much are anchoring me here any longer.
What I need is some more money, so I want to urge you out there who plan to buy art from me to do so as soon as possible, for the good cause to shorten this waste of my life.

The Tinananmen Monument
The Tinananmen Monument

Jag lämnade in ovanstående två verk till Y-salong 2010, mitt urval var uträknat, lite som ett test, och givetvis föll det ut som jag antagit: Skulpturen blev antagen men inte målningen. Skulpturen är inte dålig, men målningen är den totalt överlägsen, målningen är till och med mer i linje med utställningens tema resonans - och just därför refuserades målningen. (Jag tror inte den här slappkuksfitthårsdyrkarjävla genusreligionen som genomsyrar kulturlivet ligger bakom beslutet; att det skulle vara "sexistiskt" med flickor i baddräkt - för hade den falierat på det dogmat hade jag blivit totalt utsparkad.)

Meddelandet är tydligt, vare sig denna jury är medveten om det eller inte: "Du får vara med oss litegrann om du gör dig lite sämre, om du inte briljerar".
Jag funderar helt allvarligt på vägra vara med på utställningen. Vad tycker du är rätt att göra?

Vidare är detta ytterligare ett av många indicium på att jag på något sätt måste lobotomera mig för att få acceptans av kulturadeln som konstnär i Sverige, och det är ju inget alternativ, även om många på det ena eller andra sättet väljer det. Förr eller senare drar jag härifrån, ju förr desto bättre, och nu råkar jag vara på jäsken att äntligen få lös stövlarna ur det här träsket; bilen är såld, lånen är betalda och det är inte mycket som ankrar mig här längre.
Det fattas bara lite pengar, så jag vill uppmana er som går och funderar på att köpa konst av mig att göra det snarast, för att förkorta detta slöseri av min livstid.

Share on Facebook  Instagram    Add to Reddit Your Name / Ditt Namn:
Your E-mail:
Your Site:
Your comment / Kommentar:

( characters remaining)

Note: Only name and comment are obligatory fields. Your E-mail will be invisible to spambots and links posted get the nofollow attribute, which make search engines ignore them.
Thus no use spamming see.

OBS: Endast namn and kommentar är obligatoriska uppgifter. Din e-mail syns inte för spammare och länkar som postas ignoreras av sökmotorerna.

Posted by: Caravaggios svärd 2009-12-22

"Kulturadeln" ska giljotineras med schvung under glada tillrop från massorna! Åtminstone bildligt talat... Om tillräckligt många vägrar acceptera deras adelsstatus kommer de att smälta bort som nysaltade mördarsniglar en varm dag i solen. Det är den obeskrivliga flatheten hos dagens människor som gett fritt spelrum åt dessa intellektuella dvärgar vars nettobidrag till samhället är att jämställa med svartråttan. En smittspridare av sällan skådat slag!

 

Posted by: 85 2009-12-22

Murbergets Y-salong.= Besegra ont - Grym lus.

 

Posted by: Herr Nilsson 2009-12-22

Det finns inga konstnärer i Sundsvall!!!
-Bara skulptörer som gjuter av rabarberblad .

 

Posted by: Stefan S 2010-02-17

Vad det är synd om dig! Jag är verkligen ledsen att du fick med ett verk till Y-salongen, eftersom det inte verkar finnas några konstnärer som du anser är värdiga att få ställa ut sina verk utom du. Men om du flyttar så blir det bra! Du kanske kommer bort från den Feministiska konspirationen som du tror är efter dig. Och det är mycket underligt att Galleri Granen i Sundsvall, anser att det inte finns några Konstnärer i Sundsvall.

 

Posted by: Max Magnus 2010-02-17

Uttrycket "Det finns inga konstnärer i Sundsvall" är ett väl känt begrepp för de som är insatta i vad jag skriver om.

 

Posted by: Princess 2010-02-17

Jag känner ingen som är så sjukt för jämlikhet och människovärde som Max så jag tror inte att du vet vad du skriver om Stefan. det är ju inte om han kom med eller inte han skriver om.

 

Posted by: S S 2010-02-19

Jag älskar konst och har gjort det så länge jag kan minnas. Jag förstår inte varför det ska vara så bittert! Det första man bör fråga sig om man vill bli konstnär, är varför man vill bli konstnär, är det bara för att bli känd, så är det helt förkastligt! Må bra av ditt skapande och strunta i allt annat.

 

Posted by: Max Magnus 2010-02-19

S S: Vem här ger dels intrycket av att "vilja bli konstnär" och att vilja detta bara för "att bli känd"?

 
Art blog: Senare skriverier.
Next - Nästa:
"The Artist Legend to Become Hunts a Screaming Dinosaur "
   
Contact
Up