Index

Paintings
Sculptures
Alchemy
About
Contact
Search
 
Målningar Nytt: Köp tryck
Skulpturer
Magnum Opus
Om
Kontakt
Sök

CV - Curriculum Vitae


Separatutställning i Trollhättans Konsthall 2008.

Konstnären Max Magnus Norman föddes den 30 juli 1973. Han har arbetat professionellt som konstnär sedan mitten av 90-talet. Utbildningen innefattar bland annat Fria Målarskolan där koloristen Olle Waller var huvudlärare. Max Magnus Norman har deltagit i ett flertal utställningar samt undervisat, designat, fotograferat, illustrerat och tillverkat offentliga skulpturer.

Max Magnus Norman

Max Magnus Norman har rest en del, bland annat genom större delen av Mellanöstern; Libanon, Syrien, Jordanien, Egypten och södra Sydamerika; Peru och Bolivia samt har bott på Gran Canaria och i Prag.

I den delvis självbiografiska handboken Magnum opus beskriver Max Magnus Norman hur han från början osökt lyckades uppnå De vises sten under en experimentell process ämnad att läka kropp och själ. Erfarenheterna från detta ledde till att Max Magnus Norman gjorde sig av med i stort sett alla ägodelar och ändrade livsinriktning. I detta framträder ett konstskapande som avspeglar det upplysta tillståndet; ett uttryck för frånvaro av rädsla och längtan.

Max Magnus Norman befinner sig för närvarande i Stockholm.

Det gråtande barnet på omslaget till 2011 års upplaga av Svenska konstnärer.

 

Utställningar och övrigt i urval:

Egenutställningar:

Samlingsutställningar:
Konstmässor:
Övrigt:
Några intervjuer: Representerad hos:
Stipendier:
Kommande:

Kontakta
Upp