Index

Paintings
Sculptures
Alchemy
About
Contact
Search
 
Målningar Nytt: Köp tryck
Skulpturer
Magnum Opus
Om
Kontakt
Sök

KONST AV MAX MAGNUS NORMAN:
Äldre målningar och skulpturerClick on the picture to enlarge it.
 bilden / tavlan / målningen TIO STEG FÖR ATT BLI ETT MED GUD

TIO STEG FÖR ATT BLI ETT MED GUD

1997
122 X 122 cm
Olja och akryl på pannå, fernissad högblank
Såld eller ej tillgänglig. Klicka för info.

Du tittar upp mot en blå molnig himmel med solen i mitten. Under den molniga himmlen finner du att du står i en rund schaktliknande byggnad som vrider sig upp mot ljuset. I byggnadens vindlingar upptäcker du snart att du troligen måste passera tio stationer innan du når markytan.
En del av kreaturen i denna byggnad påminner antagligen om saker du hört eller sett någon gång.

Denna målning visar de steg alla måste ta för att bli ett med sig själv, finna frälsning, nirvana, bli ett med Gud - kalla det vad du vill. Detta betyder inte att alla måste möta en skär drake eller slåss med ett prickigt lejon för att klara av detta. Vad detta betyder är att dessa varelser och händelser är metafysiska och försiggår på ett annat plan och visar sig hos oss som händelser och sammanträffanden som kan verka ganska ordinära, ibland till och med tråkiga vid en första anblick. Vad dessa situationer gör är att tala om för de inblandade lite om dem själva och världen.
Om du är observant kan du finna likheter mellan händelser du minns i ditt liv och situationer i denna målning.

Om du går in i målningen kommer du snart underfund med att det bara finns en väg upp om du inte vill klättra eller flyga.

På denna väg passerar du tio olika stadier. Stadierna är från botten, ett till tio:
Makt (jord), Ondska (luft), Ödet (vatten), Kärlek (eld), Skönhet, Styrka, Naturkrafter, Intelligens, Vishet att skapa, Gud. I dessa stadier finns flera underavdelningar, bla:
(10) Is, (9) Bas, (8) Ära, (7) Perfektion, (6) Union, (5) Mod, (4) Fri vilja, (3) Icke kreativ intelligens, (2) Kreativ intelligens, (1) Beslutsamhet.

Evolutionära tendenser.